Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille

In dit recept maak je zelf rodebietencrème met yoghurt-tahin, honing en citroen. Het resultaat is een frisse en romige groentecrème die niet alleen kleur toevoegt, maar ook vezels en vitaminen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Parelcouscous

1 blik(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Walnootstukjes

½ stuk(s)

Appel

125 gram

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse dille

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

20 gram

Veldsla

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

125 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Honing

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)651 kcal
Energie (kJ)2726 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers27 g
Vezels12.3 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Parelcouscous koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Laat de linzen uitlekken.

Snijden
2

Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. Snijd de rode biet in grove stukken. Hak de dille grof

Tip: Appel bevat pectine. Door het eten van deze fermenteerbare vezel voed je je darmbacteriën en houd je je immuunsysteem sterk. Het eten van pectine heeft ook een gunstig effect op je cholesterolgehalte.

Rodebietencrème maken
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Pureer in een hoge kom de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.

Tip: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? De hoeveelheid in dit gerecht levert je 15% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4

Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.