.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)½ pak(ken)
Linzen
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Appel
2 stuk(s)
Gekookte rode bieten
5 gram
Verse dille
(Kan bevattenSelderij)10 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)50 gram
Yoghurt-tahinsaus
(BevatMelk (inclusief lactose), SesamzaadKan bevattenPinda's, Noten)40 gram
Veldsla
75 gram
Verse geitenkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))250 ml
Groentebouillon
1 el
Honing
2 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. • Laat de linzen uitlekken.
• Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. • Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. • Snijd de rode biet in grove stukken. • Hak de dille grof
• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. • Pureer de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus. • Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.
Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.