Libanees platbrood

Libanees platbrood

Met gehakt en aubergine-hummus

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 2.7 / 4van de 364 beoordelingen
Lees meer

Hummus is ook lekker op je boterham, op een toastje of als dip bij tortillachips!

Labels:KindvriendelijkLactosevrij
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Turkse aubergine

1 stuks

Courgette

2 stuks

Tomaat

220 g

Rundergehakt

⅔ stuks

Kikkererwten

2 tl

Paprikapoeder

2 tl

Gemalen komijn

2 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3020.848 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten50 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Oven
Ovenschaal
Grote kom
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Houd de aubergine warm in een ovenschaal.
Houd de aubergine warm in een ovenschaal.
1

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de Turkse aubergine in schijfjes van ½ cm. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 2 – 3 minuten per kant op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en houd warm in een ovenschaal in de oven.

Bak de courgette, het gehakt en de tomaat.
Bak de courgette, het gehakt en de tomaat.
2

Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de tomaat in parten. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak het rundergehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de helft van het paprikapoeder en de helft van het komijnpoeder toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de helft van de tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Pureer de aubergine en kikkererwten met een staafmixer tot hummus.
Pureer de aubergine en kikkererwten met een staafmixer tot hummus.
3

Giet ondertussen de kikkererwten af en meng deze met de aubergine, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, overige paprikapoeder, overige komijn, peper en zout in een hoge kom. Pureer alles met een staafmixer tot hummus. Voeg als dat nodig is 1 el water of extra olijfolie toe om het smeuïger te maken.

Verdeel het gerecht over de borden.
Verdeel het gerecht over de borden.
4

Verdeel het platbrood over de borden. Smeer in met de hummus, beleg met het gehakt, courgette en de overige tomaat. Rol het platbrood op tot een wrap. Serveer met het overige gehakt en de groenten.