Libanees platbrood

Libanees platbrood

Met gehakt en aubergine-hummus

Beoordeeld met 2.7 / 4
Lees meer

Hummus is ook lekker op je boterham, op een toastje of als dip bij tortillachips!

Labels:KindvriendelijkLactosevrij
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd
35 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingredienten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Turkse aubergine

1 stuks

Courgette

2 stuks

Tomaat

220 g

Rundergehakt

⅔ stuks

Kikkererwten (pot)

2 tl

Paprikapoeder

2 tl

Komijn

2 stuks

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen,Traces of Soya,Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden/ per gerecht
Energie (kJ)3020.848 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten50 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Koekenpan
Oven
Ovenschaal
Grote kom
Staafmixer
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de Turkse aubergine in schijfjes van ½ cm. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 2 – 3 minuten per kant op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en houd warm in een ovenschaal in de oven.

2

Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de tomaat in parten. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak het rundergehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de helft van het paprikapoeder en de helft van het komijnpoeder toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de helft van de tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

3

Giet ondertussen de kikkererwten af en meng deze met de aubergine, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, overige paprikapoeder, overige komijn, peper en zout in een hoge kom. Pureer alles met een staafmixer tot hummus. Voeg als dat nodig is 1 el water of extra olijfolie toe om het smeuïger te maken.

4

Verdeel het platbrood over de borden. Smeer in met de hummus, beleg met het gehakt, courgette en de overige tomaat. Rol het platbrood op tot een wrap. Serveer met het overige gehakt en de groenten.

Probeer deze recepten ook eens

Zeebaars met aardappelen in tomatensaus

Zeebaars met aardappelen in tomatensaus

Met cherrytomaten en leccino-olijven

597 kcal35 minuten

Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Met geroosterde Turkse pepers en aïoli

845 kcal45 minuten

Parelcouscous met kastanjechampignons
20 minuten

Parelcouscous met kastanjechampignons

Met gruyère, rucola en walnoten

658 kcal20 minuten

Vispakketje van kabeljauw met venkel en dille

Vispakketje van kabeljauw met venkel en dille

Met gebakken aardappelen en komkommer met sinaasappeldressing

620 kcal45 minuten

Patatas bravas met geitenkaasomelet

Patatas bravas met geitenkaasomelet

Met Turkse pepers en pittige tomatensaus

837 kcal45 minuten

Schelvisfilet met tomatentapenade

Schelvisfilet met tomatentapenade

Met ratatouille en rijst

679 kcal35 minuten

Tabouleh met varkenshaasreepjes
25 minuten

Tabouleh met varkenshaasreepjes

Met rode paprika en verse kruiden

723 kcal25 minuten

Mediterrane salade met falafel
20 minuten

Mediterrane salade met falafel

Met parelcouscous, olijven en hummus

967 kcal20 minuten

Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

Met gebakken aardappeltjes en rozijnen

868 kcal35 minuten