Libanees platbrood

Libanees platbrood

Met gehakt en aubergine-hummus

Beoordeeld met 2.7 / 4
Lees meer

Hummus is ook lekker op je boterham, op een toastje of als dip bij tortillachips!

Labels:KindvriendelijkLactosevrij
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Turkse aubergine

1 stuks

Courgette

2 stuks

Tomaat

220 g

Rundergehakt

⅔ stuks

Kikkererwten (pot)

2 tl

Paprikapoeder

2 tl

Komijnzaad

2 stuks

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden
/ per gerecht
Energie (kJ)3020.848 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten50 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Koekenpan
Oven
Ovenschaal
Grote kom
Staafmixer
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de Turkse aubergine in schijfjes van ½ cm. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 2 – 3 minuten per kant op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en houd warm in een ovenschaal in de oven.

2

Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de tomaat in parten. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak het rundergehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de helft van het paprikapoeder en de helft van het komijnpoeder toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de helft van de tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

3

Giet ondertussen de kikkererwten af en meng deze met de aubergine, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, overige paprikapoeder, overige komijn, peper en zout in een hoge kom. Pureer alles met een staafmixer tot hummus. Voeg als dat nodig is 1 el water of extra olijfolie toe om het smeuïger te maken.

4

Verdeel het platbrood over de borden. Smeer in met de hummus, beleg met het gehakt, courgette en de overige tomaat. Rol het platbrood op tot een wrap. Serveer met het overige gehakt en de groenten.