Libanees platbrood
Libanees platbrood

Libanees platbrood

Met gehakt en aubergine-hummus

Hummus komt oorspronkelijk uit de Libanese keuken en wordt traditioneel gemaakt van kikkererwten, sesampasta (tahin), olijfolie, komijnzaad en citroensap. Deze week maak jij een variant met Turkse aubergine. Deze is kleiner en dunner dan een gewone aubergine en bevat minder vocht.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Turkse aubergine

½ unit

Courgette

1 unit

Tomaat

110 g

Rundergehakt

â…“ unit

Kikkererwten

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

1 teaspoon

Paprikapoeder

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories722 kcal
Energy (kJ)3021 kJ
Fat37 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate50 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein44 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Stove
•Oven Dish
•Large Bowl
•Immersion blender

Cooking Steps

Houd de aubergine warm in een ovenschaal.
1

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de Turkse aubergine in schijfjes van ½ cm. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 2 – 3 minuten per kant op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en houd warm in een ovenschaal in de oven.

Bak de courgette, het gehakt en de tomaat.
2

Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de tomaat in parten. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak het rundergehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de helft van het paprikapoeder en de helft van het komijnpoeder toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de helft van de tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Pureer de aubergine en kikkererwten met een staafmixer tot hummus.
3

Giet ondertussen de kikkererwten af en meng deze met de aubergine, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, overige paprikapoeder, overige komijn, peper en zout in een hoge kom. Pureer alles met een staafmixer tot hummus. Voeg als dat nodig is 1 el water of extra olijfolie toe om het smeuïger te maken.

Verdeel het gerecht over de borden.
4

Verdeel het platbrood over de borden. Smeer in met de hummus, beleg met het gehakt, courgette en de overige tomaat. Rol het platbrood op tot een wrap. Serveer met het overige gehakt en de groenten.