
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta
met little gem, tomaat en amandelschaafsel
Vandaag geen verse avocado maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
30 gram
Groene linzen
35 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Ui
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Little gem
¼ stuk(s)
Citroen
45 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
40 gram
Avocadodip
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Suiker
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen.

Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de koekenpan van het amandelschaafsel en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe.

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verbrokkel de feta.

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocadodip en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenpartjes en avocadodip.
Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.