HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLauwwarme Bulgur Linzensalade Met Avocado En Feta
topBanner
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta

Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta

met little gem, tomaat en amandelschaafsel

Lees meer

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!

Labels:VeggieExtra groente
Allergenen :TarweGlutenNotenAmandelnotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

60 gram

Groene linzen

75 gram

Bulgur

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten, AmandelnotenKan bevattenPecannoten, Paranoten, Walnoten, Pistachenoten, Pinda's, Hazelnoten, Sesamzaad, Noten, Macadamianoten)

1 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Suiker

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

500 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)750 kcal
Energie (kJ)3138 kJ
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels19.8 g
Eiwitten25 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Kook de laatste 12 minuten de bulgur mee. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakken.

Tip: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Kalium is onder andere belangrijk voor een gezonde bloeddruk en vitamine E voor een sterke weerstand.

4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verbrokkel de feta.

5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenpartjes en de avocado.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.