Skip to main content
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander

4.1
(756)

Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

125 ml

Kokosmelk

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

⅓ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten85.6 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels7.1 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.9 g
Potassium659.8 mg
Calcium49 mg
Iron0.7 mg
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en snijd de wortel in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
Stoof maken
2
  • Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. 
  • Fruit de knoflook, ui en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje boven de pan.
  • Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.
Koken
3
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip 1).
  • Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 cm. Voeg, vlak voor serveren en wanneer de stoof zachtjes kookt, de vis toe aan de hapjespan. Verwarm de vis 2 - 3 minuten in de stoof.
  • Breng op smaak met peper en zout (zie Tip 2).

Tip 1: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg, maar snijd ze extra fijn mee.

Tip 2: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Schep de visstoof over de rijst en garneer met de verse koriander.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders