Kruidige köfte in zoet-pittige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige köfte in zoet-pittige saus

Kruidige köfte in zoet-pittige saus

met zilvervliesrijst en krulpeterselie

Het rundergehakt waarmee je de köfte gaat maken, wordt door onze slager voorgekruid met heerlijke oosterse smaakmakers zoals komijn, kardemom en koriander. Ook de saus zit boordevol smaak en is pittig door de sambal, maar ook zoet door de rozijnen.

Labels:
Kook mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Groene paprika

1 stuk(s)

Tomaat

85 gram

Zilvervliesrijst

¼ tl

Gemalen kaneel

½ tl

Gemalen komijnzaad

⅓ bakje(s)

Tomatenpuree

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3232 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers25 g
Vezels12 g
Eiwitten40 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Köfte maken
1

Kook 200 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne ringen. Snijd de groene paprika en de tomaat in blokjes. Draai van het gekruide rundergehakt 4 gehaktballen per persoon en rol ze uit tot worstjes van ongeveer een duim groot.

Rijst koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst toe, breng op smaak met zout en bak al roerend 1 minuut. Schenk het kokende water erover, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af als het nodig is en laat van het vuur verder garen in de pan met deksel.

Köfte bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de köfte 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
4

Zet de wok of hapjespan terug op laag vuur en fruit de overige sjalot 1 minuut in het vet van de köfte. Voeg de rode puntpaprika, de groene paprika, tomaat, sambal, gemalen kaneel en het gemalen komijnzaad toe en bak al roerend 1 minuut.

Saus koken
5

Voeg vervolgens de tomatenpuree en 50 ml water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de köfte terug in de pan, voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de rijst en köfte over de borden. Schenk de saus over de rijst en garneer met de krulpeterselie.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen