
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet
met cherrytomaten en komkommer
Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Kipfilet met Mediterrane kruiden
¼ stuk(s)
Ui
65 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Komkommer
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
20 gram
Veldsla
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
- Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
- Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel.
- Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).
Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze de mayonaise.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
- Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.

- Snipper de ui heel fijn (zie Tip).
- Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
- Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon.
- Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, ui en veldsla toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

- Snijd de kipfilet in plakken.
- Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erbovenop.
Weetje: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!