Gekruid rundergehakt

Gekruid rundergehakt

Met drieling aardappelen, groente en rode pesto

25 minuten
Lees meer

Dit vliegensvlugge recept bevat allerlei slimme trucs om een snelle maaltijd op tafel te zetten. Het gehakt is alvast gekruid, de kleine aardappeltjes hoef je niet te schillen en zijn door hun formaat snel gaar en de rode pesto zorgt in een handomdraai voor een smaakexplosie. Zo houd jij weer tijd over voor andere dingen!

Labels:FamilyGlutenvrijQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Drieling aardappelen

200 g

Rundergehakt met köftekruiden

80 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

400 g

Italiaanse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3439 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen koken
Aardappelen koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de drieling aardappelen. Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Krulpeterselie snijden
Krulpeterselie snijden
2

Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn.

Gehakt bakken
Gehakt bakken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak het gekruide rundergehakt 3 – 4 minuten.

Groenten bakken
Groenten bakken
4

Voeg de groentemix en de helft van de krulpeterselie toe en bak 5 – 6 minuten mee.

Mengen
Mengen
5

Voeg de aardappelen en de rode pesto toe aan de hapjespan, schep goed om en bak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige krulpeterselie.