HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoude Avocado Komkommersoep Met Zalmsnippers
topBanner
Koude avocado-komkommersoep met zalmsnippers

Koude avocado-komkommersoep met zalmsnippers

met yoghurt, appel en verse munt

Lees meer

.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Avocado

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

50 ml

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

120 gram

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2682 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten33 g
waarvan suikers3.0 g
Vezels4 g
Eiwitten17 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Maatbeker
Staafmixer
Hoge kom
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon in een maatbeker. Snijd 3/4 van de komkommer in grove stukken. Snipper de sjalot fijn. Pers de limoen uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd 3/4 van het vruchtvlees in grove stukken. Ris de blaadjes munt van de takjes

2

Pureer in een hoge kom met een staafmixer de gesneden komkommer, de helft van de sjalot, de gesneden avocado en 3/4 van de yoghurt met per persoon; 1/2 el limoensap (bewaar het overige sap, dit gebruik je later) en 1/2 el extra vierge olijfolie. Roer goed, voeg de bouillon en de helft van de munt toe. Pureer nogmaals en breng op smaak met peper en zout. Plaats de soep, afgedekt, in de koelkast tot gebruik.

3

Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de overige komkommer in heel kleine blokjes. Snijd de overige avocado in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis, en snijd de appel in heel kleine blokjes. Snijd de overige blaadjes munt fijn.

5

Meng in een kom: de overige yoghurt, 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl limoensap per persoon, 3/4 van de appel, 3/4 van de warmgerookte zalm, de overige avocado, komkommer, sjalot en munt. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Snijd de ciabatta open en beleg met de salade. Serveer de avocado-komkommersoep in diepe borden en garneer met de overige warmgerookte zalm en appel.