Kip piccata met ovengebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip piccata met ovengebakken krieltjes

Kip piccata met ovengebakken krieltjes

met rode biet en wortel

Piccata is een Italiaans gerecht, waarbij in plakjes gesneden vis of vlees wordt bereid in een saus van citroen, roomboter en kappertjes.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

1 stuk(s)

Wortel

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Bloem

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2736 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten70.1 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels17.2 g
Eiwitten34.3 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Dunschiller
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortels in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Groenten roosteren
2

Meng in een grote kom de rode-bietpartjes, de wortels, de krieltjes en de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 el olijfolie en 3/4 tl gedroogde tijm. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Kip bakken
3

Zet een diep bord met daarin 1 el bloem per persoon klaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Snijden en persen
4

Snipper ondertussen de ui. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers uit. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Hak de peterselie grof.

Saus maken
5

Verhit opnieuw 1/2 el roomboter per persoon in de pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg het water toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de kappertjes en per persoon: 1 tl citroensap en 1 tl citroenrasp toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. Schep de kip met saus ernaast. Serveer met mayonaise naar smaak en de eventuele overige citroenpartjes.