BestellenCadeaubon
Kalkoenfilet met basilicumroomsaus en aardappelpartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoenfilet met basilicumroomsaus en aardappelpartjes

Kalkoenfilet met basilicumroomsaus en aardappelpartjes

met Italiaanse kaas en groene groenten

In dit gerecht bereid je de kalkoenfilet in een romige saus van kookroom en basilicumcrème. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)811 kcal
Energie (kJ)3391 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels12.4 g
Eiwitten38.7 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Snipper de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Kalkoenfilet bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kalkoenfilet 2 - 3 minuten per kant. Voeg de kookroom toe en laat het geheel nog 5 - 8 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui en courgette 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelen afmaken
5

Haal de aardappelpartjes uit de oven en bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas. Bak nog 3 minuten in de oven, of tot de kaas krokant is.

Serveren
6

Verdeel de kalkoenfilet met basilicumsaus over de borden. Serveer met de groenten en de aardappelpartjes.