Skip to main content
Kalkoenfilet met basilicumcrème en aardappelpartjes

Kalkoenfilet met basilicumcrème en aardappelpartjes

met Italiaanse kaas en groene groenten

4.3
(874)

In dit gerecht bereid je de kalkoenfilet in een romige saus van kookroom en basilicumcrème. Eet smakelijk!

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

250 g

Potatoes

75 g

Green beans

½ piece

Red onion

½ piece

Courgette

1 piece

Turkey breast

75 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 milliliters

Basil crème

15 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Calories779 kcal
Energy (kJ)3258 kJ
Fat44 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate55 g
Sugar10 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein38 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Snipper de rode ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen en een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Kalkoenfilet bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan en bak de kalkoenfilet 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Voeg de kookroom toe en laat het geheel nog 5 - 8 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de rode ui en courgette 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelen afmaken
5

Haal de aardappelpartjes uit de oven en bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas. Bak nog 3 minuten in de oven, of tot de kaas krokant is.

Serveren
6

Verdeel de kalkoenfilet met de basilicumcrème over de borden. Serveer met de groenten en de aardappelpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes