HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKabeljauw Met Paarse Peen En Groentebulgur
topBanner
Kabeljauw met paarse peen en groentebulgur

Kabeljauw met paarse peen en groentebulgur

Lees meer

Dit gerecht kent prachtige herfstkleuren; groene courgette samen met bulgur en verse kruiden. De paarse zoete peen maakt het dan net even anders en smaakt heerlijk met de romige kabeljauw. Door de kabeljauw eerst even op de huid te bakken wordt deze heerlijk knapperig.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paarse peen

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

4 takje(s)

Verse koriander

6 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2226 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de courgette in blokjes en de paarse peen in halve maantjes en bewaar apart.

2

Verhit een pan met deksel op laag vuur een bak de bulgur zonder olie, al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 15 minuten droog. Voeg halverwege de courgette toe. Roer daarna met een vork de korrels los en laat afgedekt nagaren.

3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paarse peen 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en meng 1/4 van de verse kruiden met de yoghurt. Breng op smaak met peper en bewaar apart.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 4 minuten op de velkant op middelhoog vuur. Keer de kabeljauwfilet daar-na om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de bulgur met de overige verse kruiden, extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak.

7

Verdeel de bulgur, paarse peen en kabeljauw over de borden en garneer met de yoghurt-kruidensaus.