Skip to main content
Kabeljauw met bosui-yoghurtsaus en bospeen
Kabeljauw met bosui-yoghurtsaus en bospeen

Kabeljauw met bosui-yoghurtsaus en bospeen

Voor dit gerecht doe je de aardappelpartjes in de schil in de oven. Voor extra gemak zijn ze al klaar voor het bakken. De zachte kabeljauw serveer je samen met zoete bospeen uit de oven. Je maakt het helemaal af met een frisse saus van yoghurt en bosui.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 scheutje

Kabeljauwfilet met huid

200 gram

Peen

2 stuk(s)

Bosui

2 el

Volle yoghurt

200 gram

Aardappelpartjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

½ tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout0.8 g

Instructies

Oven voorverwarmen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verdeel de aardappelpartjes aan één helft (vanwege de bospeen die erbij komt) op een bakplaat met bakpapier.

Groente snijden
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in de lengte in kwarten. Kook de bospeen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af en verdeel de bospeen over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak samen met de aardappelpartjes 15 - 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren.

Yoghurtsaus maken
3

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng de yoghurt, mosterd en extra vierge olijfolie en een deel van de bosui in een kom en bewaar apart.

Bosui bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de overig bosui 1 minuut.

Vis bakken
5

Voeg de kabeljauw toe aan de koekenpan en bak 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelenpartjes over de borden en serveer met de kabeljauw en bosui-yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

met groene groenten en knoflookrijst
Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

met gebakken uitjes
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Zoete kip met Hawaïaanse twist

Zoete kip met Hawaïaanse twist

met pastasalade en gemengde sla
Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

met zwarte bonen en mais
Wrap met kip en honing-mosterdsaus

Wrap met kip en honing-mosterdsaus

met aardappelpartjes en frisse salade
Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel
Varkenshaaspuntjes in bulgogisaus

Varkenshaaspuntjes in bulgogisaus

met bulgur en bosui
Vegan curry met knapperige schnitzel en rijst

Vegan curry met knapperige schnitzel en rijst

geïnspireerd op Japanse katsu curry
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

met knoflook-gemberparelcouscous, koriander en amandelen
Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

met aardappelpartjes en limoenmayonaise
Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

met ei, peen en paddenstoelenmix
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met sinaasappel, taugé en gezouten pinda's
Pittig spiegelei in kimchisaus

Pittig spiegelei in kimchisaus

met knoflook-gemberrijst en Koreaans gekruide wokgroenten
Gevulde paprika's met quinoa en feta

Gevulde paprika's met quinoa en feta

met frisse salade
Sticky kippenvleugels in zoetzure sinaasappelsaus

Sticky kippenvleugels in zoetzure sinaasappelsaus

met rijst en frisse komkommersalsa
Aziatische-stijl stamppot met sticky vega runderstukjes

Aziatische-stijl stamppot met sticky vega runderstukjes

met andijvie en wortel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes