topBanner
Italiaanse rundersaucijs met kaas-aardappeltjes

Italiaanse rundersaucijs met kaas-aardappeltjes

Met spinazie, pijnboompitten en citroen

QUICK & EASY
Lees meer

Vandaag gebruik je Parmezaanse kaas als smaakmaker voor de aardappeltjes. Deze kaas komt uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk. Er is wel 16 liter nodig om een kilo parmiggiano reggiano, zoals de kaas in het Italiaans heet, te maken. Door de hartige umami-smaak maak je van de aardappelen iets bijzonders!

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Drieling aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Rundersaucijs met Italiaanse kruiden

10 gram

Pijnboompitten

400 gram

Spinazie

20 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook de aardappelen in 15 – 17 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper ondertussen de sjalot. • Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. • Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de andere helft in parten.

2

• Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundersaucijs 2 – 3 minuten rondom. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en bak de saucijs nog 2 - 3 minuten, tot hij gaar is. • Verhit ondertussen een hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

• Voeg de overige olijfolie toe aan de hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur. • Scheur de spinazie klein boven de pan en roerbak 4 – 5 minuten. • Voeg in de laatste minuut de tomaat toe. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl citroensap per persoon. • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano grof.

4

• Schep de parmigiano reggiano en de roomboter door de aardappelen. Roer goed door en breng op smaak met peper. • Serveer de aardappelen met de rundersaucijs en de spinazie. • Garneer de spinazie met de pijnboompitten en serveer met de citroenparten.