
Italiaanse rundersaucijs met kaas-aardappeltjes
Met spinazie, pijnboompitten en citroen
Vandaag gebruik je Parmezaanse kaas als smaakmaker voor de aardappeltjes. Deze kaas komt uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk. Er is wel 16 liter nodig om een kilo parmiggiano reggiano, zoals de kaas in het Italiaans heet, te maken. Door de hartige umami-smaak maak je van de aardappelen iets bijzonders!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
300 gram
Drieling aardappelen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Pruimtomaat
¼ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Rundersaucijs met Italiaanse kruiden
5 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook de aardappelen in 15 – 17 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper ondertussen de sjalot. • Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. • Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de andere helft in parten.
• Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundersaucijs 2 – 3 minuten rondom. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en bak de saucijs nog 2 - 3 minuten, tot hij gaar is. • Verhit ondertussen een hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
• Voeg de overige olijfolie toe aan de hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur. • Scheur de spinazie klein boven de pan en roerbak 4 – 5 minuten. • Voeg in de laatste minuut de tomaat toe. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl citroensap per persoon. • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano grof.
• Schep de parmigiano reggiano en de roomboter door de aardappelen. Roer goed door en breng op smaak met peper. • Serveer de aardappelen met de rundersaucijs en de spinazie. • Garneer de spinazie met de pijnboompitten en serveer met de citroenparten.