Italiaanse loaded fries met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse loaded fries met kipgehakt

Italiaanse loaded fries met kipgehakt

met basilicum-mayonaise

Loaded fries betekent letterlijk geladen of beladen frietjes. Vandaag maak jij een Italiaanse variant!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

15 ml

Basilicumcrème met citroen

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)966 kcal
Energie (kJ)4041 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers11 g
Vezels11 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng de frieten in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten rul. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Loaded fries maken
3

Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel het kipgehakt mengsel over de frieten. Verdeel de mozzarella en Italiaanse kaas erover en bak nog 2 - 3 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen en per persoon 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de mozzarella en Italiaanse kaas achterwege. Gebruik ook de helft van de basilicum-mayonaise. Verwerk de overige ingredienten de volgende dag in de soep, tussen een lunchbroodje of in een lunchsalade.

Serveren
4

Halveer de cherrytomaten. Doe deze in een kom en voeg per persoon 1 tl zwarte balsamico azijn toe. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Verdeel de cherrytomaten over de loaded fries en druppel de basilicum-mayonaise erover heen. Serveer de loaded fries.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering