
Italiaanse loaded fries met kipgehakt
met basilicum-mayonaise
Loaded fries betekent letterlijk geladen of beladen frietjes. Vandaag maak jij een Italiaanse variant!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
300 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Sjalot
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
20 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 ml
Basilicumcrème met citroen
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
65 gram
Rode cherrytomaten
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng de frieten in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.
Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten rul. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel het kipgehakt mengsel over de frieten. Verdeel de mozzarella en Italiaanse kaas erover en bak nog 2 - 3 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen en per persoon 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de mozzarella en Italiaanse kaas achterwege. Gebruik ook de helft van de basilicum-mayonaise. Verwerk de overige ingredienten de volgende dag in de soep, tussen een lunchbroodje of in een lunchsalade.
Halveer de cherrytomaten. Doe deze in een kom en voeg per persoon 1 tl zwarte balsamico azijn toe. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Verdeel de cherrytomaten over de loaded fries en druppel de basilicum-mayonaise erover heen. Serveer de loaded fries.
Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering