
Huevos rancheros-bowl met frisse salsa
met tortillachips en avocadodip
Vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen – zwarte bonen zitten er vol mee. Wist je dat ze ervoor zorgen dat je energieniveau lang op peil blijft?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ pak(ken)
Zwarte bonen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
1 stuk(s)
Tomaat
70 gram
Mais in blik
¼ bosje(s)
Bosui
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Avocadodip
40 gram
Sweet chili tortillachips
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
150 ml
Water
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en bak 1 - 2 minuten.
- Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
- Kook de rijst 8 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur, voeg de zwarte bonen toe en laat 5 minuten afgedekt staan.

- Laat de mais uitlekken in het vergiet.
- Snijd de tomaat in blokjes en hak de koriander fijn.
- Meng in een kom de mais, de tomaat, het groene gedeelte van de bosui en de koriander met 1 tl wittewijnazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur.
- Verkruimel de witte kaas en verspreid over de pan (zie Tip).
- Breek 1 ei per persoon over de kaas in de pan en bak tot het ei gaar is.
- Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

- Meng de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) door de bonen en rijst.
- Verdeel het geheel over de borden.
- Leg het gebakken ei met de witte kaas bovenop de rijst.
- Garneer met de salsa, de tortillachips en de avocadodip.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.