Aardappelsalade met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelsalade met warmgerookte zalm

Aardappelsalade met warmgerookte zalm

met radijs, sperziebonen en mosterd-dilledressing

Vandaag staat er een heerlijke salade op het menu! Je mengt de aardappelen met de dressing terwijl ze nog warm zijn. Zo trekken de smaken er beter in.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

200 gram

Sperziebonen

0.36 bosje(s)

Radijs

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2287 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten43.6 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels14.1 g
Eiwitten26.9 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
  • Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de aardappelpartjes. Giet daarna alles af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden
2
  • Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken.
  • Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer).
  • Hak de dille fijn.

Weetje: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de honing, de witte balsamicoazijn, het helft van de dille, peper en zout. 
  • Meng de aardappelen, sperziebonen, radijs en radijsblad in de saladekom met de dressing.
  • Breng verder op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelsalade over de borden.
  • Verdeel de warmgerookte zalmsnippers over de salade.
  • Besprenkel met de citroenmayo met zwarte peper en garneer met de overige dille.