Skip to main content
High tea op z'n Engels
High tea op z'n Engels

High tea op z'n Engels

om te delen | met zelfgemaakte scones, gerooktezalmwraps, brownies, quiche en kaneelrolletjes

Geef het avondeten een twist met Peruaanse- en Engelse stijl recepten geïnspireerd op de film 'Paddington in Peru' - in de bioscoop vanaf 5 februari 2025. Kook dit recept en maak kans op een unieke reis naar Londen!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Pecannoten
Melk (inclusief lactose)
Vis
Ei
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

40 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

100 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

150 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Komkommer

40 gram

Rucola en veldsla

1 pak(ken)

De Maro - Brownie

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Gluten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 tl

Verse gember

20 gram

Verse munt

1 pak(ken)

Danerolles - Kaneelrolletjes

(Bevat: Tarwe, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten: Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Quiche lorraine

(Bevat: Tarwe, Melk (inclusief lactose), Ei Kan bevatten: Lupine, Soja, Pinda's, Noten, Mosterd, Vis, Selderij, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

80 ml

[Plantaardige] melk

30 gram

Suiker

60 gram

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Zwarte peper

¼ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)11850 kJ
Energie (kcal)2832 kcal
Vetten149.1 g
waarvan verzadigd77.7 g
Koolhydraten287.9 g
waarvan suikers103.5 g
Vezels13.1 g
Eiwitten75.4 g
Zout9.2 g
Potassium62.3 mg
Calcium2.4 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Deegroller
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Dunschiller of kaasschaaf
Waterkoker

Instructies

Scones maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomboter uit de koelkast.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker, de pecannoten en het zout.
  • Kneed met je handen 40 g roomboter door het droge mengsel tot er grove kruimels ontstaan. Voeg de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Gebruik een drinkglas om rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg te snijden.
Kaneelrolletjes maken
2
  • Laat 20 g roomboter smelten in een kleine steelpan op laag vuur.
  • Open ondertussen de verpakking van de kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
  • Meng de roomboter met de kaneelsuiker (zie Tip). Verdeel het mengsel over het deeg.
  • Rol het deeg weer op en snijd in 8 stukken. Leg de kaneelrolletjes op een bakplaat met bakpapier.

Tip: De kaneelsuiker vind je in de verpakking van de kaneelrolletjes.

Bakken
3
  • Bak de quiche 15 - 17 minuten in de oven.
  • Leg de scones op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 15 minuten in de oven.
  • Bak de kaneelrolletjes 8 - 10 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Is er niet genoeg ruimte in de oven? Bak dan de kaneelrolletjes in stap 4.

Wraps maken
4
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer.
  • Verdeel de kruidenroomkaas over de de tortilla's.
  • Beleg met de sla, komkommer en gerookte zalm. Breng op smaak met zwarte peper.
  • Rol de tortilla's op en snijd in hapklare rolletjes.
Afmaken
5
  • Snijd de gember in plakjes en leg met de verse munt op een klein bordje.
  • Snijd de brownie in kleine stukjes.
  • Snijd de scones open en verdeel de mascarpone en bosbessenjam over de onderste helft van elke scone.
  • Snijd de quiche in kleine stukjes.
Serveren
6
  • Breng water aan de kook in een waterkoker of steelpan om een ​​pot gember- en/of muntthee te zetten.
  • Zet ondertussen de high tea klaar. Dek de tafel met de gerooktezalmwraps, quiche, brownies, kaneelrolletjes en scones (zie Tip).
  • Serveer de thee ernaast.

Tip: Als je een etagère hebt is dit het perfecte moment om deze uit de kast te halen! Leg de scones en kaneelrolletjes op de onderste laag, de hartige hapjes op de middelste laag en de brownies op de bovenste laag.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

met extra groenten, tomaten, verse koriander en limoen
Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

met paprika en koriander
Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

met dubbele portie koolvishaasjes
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade, Turks broodje en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel