Hemelse modder - chocolademousse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Hemelse modder - chocolademousse

met geroosterd amandelschaafsel

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

300 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

400 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

tl

Zout

3 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6505 kJ
Energie (kcal)1555 kcal
Vetten119.9 g
waarvan verzadigd68.5 g
Koolhydraten99.4 g
waarvan suikers94.6 g
Vezels3.9 g
Eiwitten17.3 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Steelpan
Mengkom
Mixer
Koekenpan

Instructies

1
  • Breng een laagje water aan de kook in een steelpan, draai daarna het vuur laag. 
  • Zet een hittebestendige kom boven op de steelpan, zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Breek de chocolade hierin en laat au bain-marie smelten. 
  • Roer de chocolade goed door, voeg een klein snufje zout toe, en houd tot gebruik vloeibaar.
2
  • Klop in een andere kom de slagroom en de suiker met een mixer luchtig en lobbig (zie Tip).

Tip: Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn en dat de slagroom koud is! Dat maakt het kloppen gemakkelijker! 

3
  • Haal de gesmolten chocolade van het vuur (pas op: heet!). 
  • Spatel voorzichtig 1/3 van slagroom door de chocolade tot er geen klontjes meer zijn.
  • Herhaal tot de slagroom op is.
  • Schep in glaasjes, of in een grote serveerschaal dek af en zet tot gebruik in de koelkast (minimaal 5 uur).
4
  • Haal de glaasjes ongeveer 1 uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen totdat ze lichtbruin kleuren.
  • Serveer de chocolademousse en garneer met de geroosterde amandelen.