Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas

Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas

+/- 20 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 20 personen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

400 gram

Haverdeegmix

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten Eieren, Noten, Lupine, Sesamzaad, Soja)

3 gram

Gemalen kaneel

50 gram

Gedroogde dadelstukjes

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

3 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

Zelf toevoegen

70 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)782 kJ
Energie (kcal)187 kcal
Vetten5 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten30 g
waarvan suikers16 g
Vezels1 g
Eiwitten4 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Meng in een grote kom de havermix met de kaneel en dadelstukjes.

Deeg maken
2

Kneed met je handen de boter, de pindakaas en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat. Vorm een lange rol van +/- 5 cm dik van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

Koekjes vormen
3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal het folie van het deeg en snijd plakken van 1.5 cm eraf. Leg de plakken deeg in rijen op een met bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: begin elke volgende rij steeds iets lager zodat de koekjes om en om liggen.

Bakken
4

Bak de haverkoeken 15-18 minuten in de oven. De koeken horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koeken minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in een luchtdicht koekblik.