HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPita Met Vegetarische Groenteballetjes In Pindasaus
topBanner
Pita met vegetarische groenteballetjes in pindasaus

Pita met vegetarische groenteballetjes in pindasaus

met geroerbakte spitskool en zoetzuur

Lees meer

De vegetarische balletjes van Juicy Vegan zijn 100% plantaardig en gemaakt van champignon, rode biet en tuinbonen.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenPinda'sSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

3 bakje(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

2 tl

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

⅔ stuk(s)

Komkommer

160 gram

Vegetarische balletjes

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ bakje(s)

Spitskool

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

2 el

Olijfolie

2 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3870 kJ
Energie (kcal)925 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd 1/3 spitskool per persoon in repen.Verhit de helft van de olijfolie in een wok op middelhoog vuur en roerbak de spitskool samen met de knoflook en sojasaus 8 minuten.

2

Rasp de komkommer grof en snijd de rode ui in halve ringen. Knijp het vocht uit de komkommer en meng samen met de rode ui in een saladekom met wittewijnazijn, suiker en een snuf zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. Halveer de vegetarische balletjes.Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 minuten.

3

Voeg de pindakaas en per persoon: 1 el ketjap en 40 ml water toe aan de koekenpan met balletjes. Roer goed door tot er een gladde saus ontstaat. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Kook de saus verder in of voeg juist water toe om de gewenste dikte te krijgen. Bak de pita's 3 - 6 minuten in de oven of toast ze in de broodrooster.

4

Zet de geroerbakte spitskool, de vegetarische balletjes in saus en het zoetzuur in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen zijn eigen pita vullen.