Skip to main content
Gevulde portobello met brie, granaatappel en walnoten

Gevulde portobello met brie, granaatappel en walnoten

met witlofsalade, kruidendressing en zoete aardappel

Met dit recept tover je 435 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Witlof

½ stuk(s)

Appel

150 gram

Zoete aardappel

50 gram

Franse roombrie

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Portobello

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Granaatappel

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

30 gram

Rucola en veldsla

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3509 kJ
Energie (kcal)839 kcal
Vetten54.7 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers31.2 g
Vezels13 g
Eiwitten15.3 g
Zout0.6 g
Potassium466.7 mg
Calcium44.2 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de onderkant van de witloofstronken en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1cm.
  • Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Rooster 20 - 25 minuten in de oven.
Groenten bakken
2
  • Snijd de brie in sneetjes. Hak de walnoten grof.
  • Haal de steeltjes uit de portobello en vul met de brie.
  • Ris de blaadjes van de tijm. Garneer de portobello met de tijm en walnoten en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de gevulde portobello op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten mee met de zoete aardappel.
Pecans roosteren
3
  • Verhit een kleine koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
Dressing maken
4
  • Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp. Snijd de citroen in partjes.
  • Snijd de verse kruiden grof. Voeg toe aan een hoge kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en citroenrasp toe aan de hoge kom. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de kom.
  • Mix met een staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
5
  • Meng in een saladekom de sla, witlof, appel en 3/4 van de dressing.
Serveren
6
  • Serveer de salade en geroosterde zoete aardappel over diepe borden. Leg de gevulde portobello erbovenop.
  • Garneer met de granaatappelpitjes en de pecannoten.
  • Besprenkel met de rest van de kruidendressing en wat honing naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders