Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar

Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar

en ingemaakte rode puntpaprika

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pofaardappel

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

50 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Geraspte cheddar

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

2.5 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3113 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers20 g
Vezels3.6 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Saladekom
Kom
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en halveer ze. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen met schil, afgedekt, in 15 minuten halfgaar. Haal uit de pan en prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen. Leg twee helften op een vel aluminiumfolie, bestrooi met zout en leg op iedere helft 1/4 el roomboter. Vouw goed dicht en bak 20 – 25 minuten in de oven.

Tip: Krijg je kleinere pofaardappelen, dan kun je ze ook in hun geheel koken, het halveren is alleen om de garing te versnellen.

Inmaken
2

Snijd de rode puntpaprika's in dunne ringen. Verhit in een steelpan op middelhoog vuur met per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een goede snuf zout. Breng aan de kook en verlaag het vuur wanneer het mengsel kookt. Voeg de puntpaprika's toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.

Spek bakken
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de tomaat in partjes en snijd de bieslook fijn.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, tomaat en helft van de bieslook door deze vinaigrette.

Aardappel vullen
5

Meng in een kom: 3/4 van de cheddar, de zure room, de overige bieslook, peper en zout. Schep met een lepel wat van de binnenkant uit de halve aardappelen en prak dit door het kaasmengsel. Schep dit mengsel vervolgens terug in de uitgeholde aardappel. Leg de gevulde aardappelen in een ovenschaal, verdeel de rest van de cheddar eroverheen en bak nog 4 - 6 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin zijn.

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan aan om de aardappels te gratineren.

Serveren
6

Leg de gevulde aardappel op een bord. Garneer met de spekblokjes en serveer de ingemaakte puntpaprika en salade erbij.