Gepofte aardappel met spek, zure room en belegen kaas
Gepofte aardappel met spek, zure room en belegen kaas

Gepofte aardappel met spek, zure room en belegen kaas

met ingemaakte rode puntpaprika en little gem

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
•Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Romano pepper

50 g

Bacon lardons

1 piece

Little gem

1 piece

Tomato

2.5 g

Fresh chives

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

2.5 tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories683 kcal
Energy (kJ)2858 kJ
Fat38.5 g
Saturated Fat16.4 g
Carbohydrate60 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein20.2 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet
•Aluminum Foil
•Saucepan
•Tall-Sided Pan
•Salad Bowl
•Bowl

Cooking Steps

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappel en snijd in blokjes (zie Tip). Scheur 1 vel aluminiumfolie per persoon af van 30 bij 30 cm. Leg de aardappelblokjes erop en meng met 1/4 el roomboter per persoon, peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 30 - 35 minuten in de oven.

Tip: Je snijdt de aardappelen zodat ze sneller gaar zijn.

Inmaken
2

Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Verhit per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een flinke snuf zout in een steelpan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur. Voeg de puntpaprika toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken en snijden
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Snijd de ui in halve ringen. Bak de spekreepjes en ui in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de tomaat in partjes en snijd de bieslook fijn.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, tomaat en de helft van de bieslook door deze vinaigrette. 

Aardappelen afmaken
5

Meng in een kom 3/4 van de geraspte kaas, de zure room, de overige bieslook, peper en zout. Open de gepofte aardappelpakketjes en verdeel het zure-roommengsel erover. Leg de gevulde aardappelpakketjes op de bakplaat, verdeel de overige geraspte kaas eroverheen en bak nog 4 - 6 minuten in de oven, of tot ze mooi goudbruin zijn (zie Tip).

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan aan om de aardappelen te gratineren.

Serveren
6

Leg de aardappelblokjes op een bord. Garneer met de spekreepjes en gebakken ui en serveer met de ingemaakte puntpaprika en de salade.