HelloFresh
Gepaneerde heekfilet met bloemkool en kerriesaus

Gepaneerde heekfilet met bloemkool en kerriesaus

met pitten-rijst

20 minuten
Lees meer

Vanavond staat er een luxe variant van een klassieker op het menu: vissticks. De heekfilet is gepaneerd in cornflakes, wat zorgt voor een heerlijk knapperig korstje. De rijst meng je met een rozijnen-pittenmix: dit geeft het een zoete twist én zorgt voor een lekkere bite. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:SelderijMosterdMelk (inclusief lactose)VisGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Bloemkool

170 g

Pandanrijst

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

30 g

Rozijnen-pittenmix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Gepaneerde heekfilet

(BevatVis, Glutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

330 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

2 el

Roomboter

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3387 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten114 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Rijst en bloemkool koken
Rijst en bloemkool koken
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de rijst en de bloemkool.Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.Kook de rijst in 12-15 minuten gaar en giet daarna af.Kook de bloemkool in 8-10 minuten gaar en giet daarna af.

Saus maken
Saus maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en roer goed met een garde. Voeg vervolgens de melk en 1/4 bouillonblokje per persoon toe en roer goed.Laat de saus in 8-10 minuten zachtjes inkoken op laag vuur. Roer regelmatig door.Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
Vis bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan.Bak de gepaneerde heekfilet 3-5 minuten per kant, of tot hij goudbruin wordt.

Serveren
Serveren
4

Meng de rozijnen-pittenmix door de rijst. Breng op smaak met peper en zout en verdeel daarna over de borden.Verdeel de bloemkool over de rijst en giet de kerriesaus erover.Serveer de heekfilet erbij.