Skip to main content
Gepaneerde broccoli-noedelbowl
Gepaneerde broccoli-noedelbowl

Gepaneerde broccoli-noedelbowl

met hoisin-mayonaise, komkommer en sperziebonen

Je paneert de broccoli met panko. Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en dat zorgt voor een lekker knapperig korstje.

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Ei
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

180 gram

Broccoli

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

25 gram

Panko paneermeel

75 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Tarwe, Soja, Sesamzaad)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Bosui

50 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)905 kcal
Energie (kJ)3788 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers9 g
Vezels10.3 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Meng in een grote kom de mayonaise met de helft van de hoisinsaus. De andere helft van de hoisinsaus gebruik je in stap 5. Schep 1/3 hoisin-mayonaise in een kleine kom, meng met 1 el water per persoon en bewaar om in stap 6 te gebruiken. Meng in een tweede grote kom de panko, een snufje zout en 1/4 el olijfolie per persoon.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Broccoliroosjes bakken
2

Houd de blokjes van de steel van de broccoli apart voor later. Voeg de broccoliroosjes toe aan de grote kom met hoisin-mayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met het sausje. Voeg ze vervolgens toe aan de grote kom met panko en meng tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Voor een extra krokant resultaat geef je de broccoliroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Noedels bereiden
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Groenten bakken
4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Verhit een wok of hapjespan met 5 ml sesamolie per persoon op middelhoog vuur en voeg het witte gedeelte van de bosui, de sperziebonen en de gesneden steel van de broccoli toe. Bak 5 - 8 minuten, of tot de groenten gaar zijn.

Noedels afmaken
5

Voeg, zodra de groenten gaar zijn, de noedels en de rest van de hoisinsaus toe aan de wok en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en houd warm op laag vuur. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groenten over diepe borden. Verdeel de broccoliroosjes over de noedels en leg de komkommerplakjes ernaast. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en besprenkel met rest van de hoisin-mayonaisedressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Gestoomde skrei met quinoa

Gestoomde skrei met quinoa

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met volkoren tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote garnalen met verse tagliatelle

Grote garnalen met verse tagliatelle

in pittige tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en knapperige witlofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met bosui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met rozemarijn-aardappelpartjes en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselderij