HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Mihoen Met Kippendijreepjes
topBanner
Gebakken mihoen met kippendijreepjes

Gebakken mihoen met kippendijreepjes

met Oosterse groenten en kroepoek

Lees meer

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.

Labels:NieuwFamilieLekker snelNew
Allergenen :SojaGlutenTarweSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

15 gram

Knoflookpuree

200 gram

Kippendijreepjes

400 gram

Groentemix: Paprika, Prei, Wortel en Kool

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Rijstnoedels

35 gram

Woksaus met gember

(BevatSoja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

50 gram

Vegetarische kroepoek

(BevatGluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)447 kcal
Energie (kJ)1872 kJ
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten32 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels5.63 g
Eiwitten22 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote wok of hapjespan
Grote kom
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Voeg de kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bak in de laatste minuut de knoflookpuree mee. Voeg de Oosterse groentemix toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik een waterkoker.

2

Leg ondertussen de mihoen in een grote kom en giet het gekookte water erop tot de mihoen ruim onder water staat. Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen. Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet. Roer goed door en laat de mihoen minimaal 5 minuten uitstomen.

3

Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten. Voeg de sojasaus en woksaus met gember toe en roer goed door. Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Tip: 1. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

  1. Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal toe naar smaak.

4

Verdeel de gebakken mihoen over de borden. Serveer met de kroepoek.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat 200 gram groente per portie!