Gebakken mihoen met kippendijreepjes
Gebakken mihoen met kippendijreepjes

Gebakken mihoen met kippendijreepjes

met Oosterse groenten en kroepoek

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
•Sesame
•Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

7.5 g

Garlic paste

100 g

Chicken thigh strips

200 g

Vegetable mix with cabbage

100 g

Rice noodles

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Vegetarian krupuk

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories447 kcal
Energy (kJ)1872 kJ
Fat25 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate32 g
Sugar15 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein22 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Large wok or sautépan
•Large Bowl
•Colander

Cooking Steps

Bakken
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Voeg de kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bak in de laatste minuut de knoflookpuree mee. Voeg de Oosterse groentemix toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik een waterkoker.

Mihoen wellen
2

Leg ondertussen de mihoen in een grote kom en giet het gekookte water erop tot de mihoen ruim onder water staat. Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen. Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet. Roer goed door en laat de mihoen minimaal 5 minuten uitstomen.

Mihoen bakken
3

Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten. Voeg de sojasaus en woksaus met gember toe en roer goed door. Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Tip: 1. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

  1. Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal toe naar smaak.

Serveren
4

Verdeel de gebakken mihoen over de borden. Serveer met de kroepoek.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat 200 gram groente per portie!