HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Mihoen Met Kippendijreepjes
topBanner
Gebakken mihoen met kippendijreepjes

Gebakken mihoen met kippendijreepjes

met Oosterse groenten en kroepoek

Lees meer

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.

Labels:NieuwFamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

15 gram

Knoflookpuree

200 gram

Kippendijreepjes

400 gram

Oosterse groentemix

200 gram

Mihoen vermicelli

1 zakje(s)

Woksaus met gember

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Vegetarische kroepoek

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1872 kJ
Energie (kcal)447 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten32 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote wok of hapjespan
Grote kom
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Voeg de kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bak in de laatste minuut de knoflookpuree mee. Voeg de Oosterse groentemix toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.

2

Leg ondertussen de mihoen in een grote kom en giet het gekookte water erop tot de mihoen ruim onder water staat. Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen. Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet. Roer goed door en laat de mihoen minimaal 5 minuten uitstomen.

3

Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten. Voeg de sojasaus en woksaus met gember toe en roer goed door. Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

4

Verdeel de gebakken mihoen over de borden. Serveer met de kroepoek.