topBanner
Dubbele portie schelvisfilet met bieslooksaus

Dubbele portie schelvisfilet met bieslooksaus

met aardappeltjes en bospeen uit de oven

Extra Vis
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Bospeen

500 gram

Vastkokende aardappelen

4 stuk(s)

Schelvisfilet

(BevatVis)

5 gram

Verse bieslook

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2625 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers2.0 g
Vezels5 g
Eiwitten44 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bospeen. Weeg 250 g bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in lange, smalle parten.

2

Kook de bospeen en aardappelen samen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, dep ze droog met keukenpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Bak 20 - 30 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, 1/2 tl mosterd per persoon en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep tegen het einde van de oventijd de schelvisfilet droog met keukenpapier. Smelt 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door het bakvet in de pan.

6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de schelvisfilet erop en serveer met de bieslooksaus.