Skip to main content
Wraps met krokante kip
Wraps met krokante kip

Wraps met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla

Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!

Allergenen :
Tarwe
Gerst
Gluten
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat: Tarwe, Gerst, Gluten)

45 gram

Mangoketchup

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Little gem

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4065 kJ
Energie (kcal)971 kcal
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten92.6 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels12.4 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.9 g
Potassium365.4 mg
Calcium22.8 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de schnitzel in 5 minuten goudbruin. Keer regelmatig om. 
  • Haal de schnitzel uit de pan wanneer deze gaar is en snijd in reepjes.
Bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, paprika en BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. 
  • Snijd ondertussen de sla grof. 
Koolsla maken
3
  • Meng in een kom de koolmix met de suiker, wittewijnazijn en de helft van de mayonaise (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng in een kleine kom de mangoketchup met de overige mayonaise en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus.
  • Proef en voeg eventueel sambal naar smaak toe. 

Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Vervang de mayonaise dan door yoghurt. 

Serveren
4
  • Verdeel de tortilla's over de borden. 
  • Serveer de toppings in aparte schaaltjes zodat iedereen zelf de wraps naar smaak kan beleggen. 
  • Garneer met de mangosaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders