Skip to main content
Chuncky peercake

Dit recept zit in de Ontbijtbox.

Allergenen:
Gluten
Noten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Banaan

75 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

50 gram

Amandelmeel

(Bevat: Noten)

1.5 tl

Gemalen kaneel

30 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 stuk(s)

Sinaasappel-banaansap

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Bakpoeder

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Lupine)

1 tl

Vanille-extract

snufje

Zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)466 kcal
Energie (kJ)1950 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten53 g
Vezels8 g
Eiwitten14 g

Benodigdheden

Oven
Kom
Handmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met roomboter. Snijd de peer in blokjes en snijd de banaan in plakken.

2

Meng in een grote mengkom de havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, rozijnen en zout.

3

Voeg in een kleine beslagkom de banaan, ei en vanille-extract. Meng met een mixer tot de banaan fijn is en het een geheel is. Voeg het banaan-sinaas-appelsap toe en mix kort totdat alles goed gemengd is.

4

Voeg de peer en het eimengsel toe aan de mengkom met het havermoutmengsel en roer kort om tot een beslag. Schep het beslag over in de cakevorm en verdeel zonder aan te drukken over de vorm. Bak de cake 35-40 minuten in het midden van de oven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders