
Bulgurbowl met kipgehakt en sweet chili tortillachips
met Mexicaanse kruiden, avocado en tomaat
Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiësta van smaken op tafel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
1 stuk(s)
Tomaat
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
¼ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Avocado
40 gram
Gesneden rode ui
25 gram
Sweet chili tortillachips
Zelf toevoegen
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon in een pan. Voeg de bulgur toe en kook in 10 - 12 minuten gaar en droog (zie Tip). Roer regelmatig door.
- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Snijd de tomaat in blokjes.
Tip 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle bulgur, maar gebruik 2/3. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Weetje: Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak.

- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 1 minuut.
- Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.

- Snijd de limoen in partjes.
- Meng in een kom per persoon: 1 el mayonaise 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water.
- Meng met een vork tot een dressing.
- Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de bulgur over kommen of diepe borden.
- Garneer de bowl met het kipgehakt, de tomatenblokjes, de avocadoblokjes, de tortillachips en de overige limoenpartjes.
- Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.