Skip to main content
Broccoli-venkeltraybake met kabeljauw
Broccoli-venkeltraybake met kabeljauw

Broccoli-venkeltraybake met kabeljauw

met amandelen en paprikapesto

Met dit recept tover je 256 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Keto
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Vis
Noten
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

⅓ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

20 gram

Paprikapesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

20 gram

Rucola

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2893 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten55.6 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten9 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels9.8 g
Eiwitten33.8 g
Zout1.7 g
Potassium754.8 mg
Calcium142.9 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de venkelstelen van de venkel en houd apart.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
Groenten bakken
2
  • Meng in een grote kom de venkelreepjes en de broccoli met de olijfolie en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Rooster de venkelreepjes en de broccoli 20 - 25 minuten in de oven, of tot beetgaar. Schep halverwege om.

Tip: Houd ruimte over voor de vis.

Vis bakken
3
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Leg elk stuk vis op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm. Besmeer met de groentendip en bestrooi met de Peruaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw de folie dicht rond de kabeljauw. Bak de kabeljauw de laatste 12 - 15 minuten mee met de groenten in de oven.
  • Snijd de venkelstelen dun. Meng in een saladekom de venkelstelen met de rucola, wittewijnazijn en 1/3 van de extra vierge olijfolie. 
  • Hak de amandelen fijn.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de Siciliaanse kruidenmix met de mayonaise en de overige extra vierge olijfolie.  Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden. leg de kabeljauw erbovenop en serveer de geroosterde groenten ernaast.
  • Bestrooi de kabeljauw met amandelen en serveer met de kruidenmayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders