topBanner
Basmatirijst met spinazie, mangochutney, spiegelei en pinda’s

Basmatirijst met spinazie, mangochutney, spiegelei en pinda’s

Lees meer

Chutney komt oorspronkelijk uit India. In India houden ze van kruidige specerijen en smaken. Een chutney is een mengsel van ingedikt fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Wil je zelf aan de slag met chutney? Bekijk dan onze blog voor een huis-gemaakt recept!

Labels:VeggiePittig
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMosterdEiPinda'sMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

80 gram

Mangochutney

(BevatMosterd)

400 gram

Spinazie

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

40 gram

Pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3150.552 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Maak een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie en de helft van de mangochutney.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe , draai het vuur middelhoog en roerbak 3 minuten tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

4

Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.