
Basmatirijst met spinazie, mangochutney, spiegelei en pinda’s
Chutney komt oorspronkelijk uit India. In India houden ze van kruidige specerijen en smaken. Een chutney is een mengsel van ingedikt fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Wil je zelf aan de slag met chutney? Bekijk dan onze blog voor een huis-gemaakt recept!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
85 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
40 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd Kan bevatten Noten, Pinda's)
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
20 gram
Pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Maak een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie en de helft van de mangochutney.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe , draai het vuur middelhoog en roerbak 3 minuten tot het grootste deel van het vocht verdampt is.
Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.