Skip to main content
Basmatirijst met spinazie, mangochutney, spiegelei en pinda’s

Basmatirijst met spinazie, mangochutney, spiegelei en pinda’s

4.1
(357)

Chutney komt oorspronkelijk uit India. In India houden ze van kruidige specerijen en smaken. Een chutney is een mengsel van ingedikt fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Wil je zelf aan de slag met chutney? Bekijk dan onze blog voor een huis-gemaakt recept!

Allergens:
Gluten
Soja
Mosterd
Ei
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

40 g

Mangochutney

(Contains: Mosterd May be present: Noten, Pinda's)

200 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

20 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories753 kcal
Energy (kJ)3151 kJ
Fat28 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate94 g
Dietary Fiber8 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Maak een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie en de helft van de mangochutney.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe , draai het vuur middelhoog en roerbak 3 minuten tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

4

Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes