Granola

Met walnoten, kaneel en honing

Tags:
Veggie
•Recipe
Allergens:
Oats
•Walnuts
•Almonds
•Peanuts
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

g

Oats

(Contains Oats May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

teaspoon

Ground cinnamon

piece

Banana

g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

tablespoon

Honey

g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)5172 kJ
Calories1236 kcal
Fat70.7 g
Saturated Fat27.8 g
Carbohydrate115 g
Sugar45.6 g
Dietary Fiber18.9 g
Protein24.8 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Large Bowl
•Plate

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
2
  • Leg de bananen op een groot bord en prak ze fijn met een vork. Gebruik eventueel een blender.
  • Voeg de olie en honing toe en prak het bananenmengsel helemaal glad.
  • Voeg aan een grote kom de havermout, kokosrasp, noten, het sesamzaad, de kaneel en een snufje zout toe en meng door elkaar.
  • Voeg de gepureerde bananen toe en roer alles goed door elkaar (zie Tip).

Tip: Deze granola is bewust suikerarm. Liever toch wat zoeter? Voeg dan naar smaak 1 à 2 el suiker, honing of ahoornsiroop toe.

3
  • Verdeel de granola in 4 hoopjes over de bakplaat. Druk de hoopjes met een pollepel of spatel plat zodat er dunne ronde plakken ontstaan.
  • Bak de plakken 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze beginnen te kleuren.
  • Haal de bakplaat uit de oven, draai de plakken om en breek ze in kleinere brokken.
  • Bak nog 10 - 15 minuten verder tot de gewenste kleur. 15 minuten voor een donkere en intense granola en 10 minuten voor een lichtere granola.
4
  • Haal de granola uit de oven bij de gewenste kleur en laat afkoelen tot kamertemperatuur (zie Tip).
  • Is de granola helemaal afgekoeld? Schep hem over in een luchtdichte doos en bewaar hem op kamertemperatuur. Zo geniet je een hele week van je krokante bananenbrood-granola.

Tip: Geen zorgen! Direct uit de oven is de granola nog zacht, maar na het afkoelen zal hij lekker krokant zijn. Geef de granola dus genoeg tijd om helemaal op kamertemperatuur te komen voordat je hem in een doos schept.