Skip to main content
Appelcrumblecake

Appelcrumblecake

om te delen | met walnoten en sinaasappelrasp

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor deze heerlijke appelcrumblecake met slagroom! Je brengt de cake op smaak met appel en walnoot. De sinaasappelrasp geeft de slagroom een frisse toets!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Noten
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Sinaasappel

250 gram

Ongezouten boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Appel

200 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

5 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

380 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

15 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

Energie (kJ)11820 kJ
Energie (kcal)2825 kcal
Vetten153.9 g
waarvan verzadigd85.8 g
Koolhydraten266.9 g
waarvan suikers126.3 g
Vezels12.4 g
Eiwitten50.8 g
Zout3.8 g
Potassium85.2 mg
Calcium5.6 mg

Benodigdheden

Bakpapier
Kom
Grote kom
Handmixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes.
  • Vet een ronde, diepe cakevorm met een doorsnede van 20 cm in met boter, of bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
2
  • Houd 2 el suiker apart. Voeg de roomboter en de overige suiker toe aan een mengkom. Mix met een handmixer tot een licht en luchtig geheel. Voeg de eieren, 250 g bloem, het bakpoeder en de helft van de sinaasappelrasp toe.
  • Schep 3 el van het mengsel in een tweede kom. Voeg de kaneel, 1 el suiker en 130 g bloem toe aan de tweede kom. Wrijf het mengsel met je vingers tot een kruimelig deeg. 
  • Voeg de appels en walnoten toe aan de grote kom en vouw door het beslag. Voeg het beslag toe aan een cakeblik en verdeel het kruimeldeeg erovergeen.
3
  • Bak 50 - 60 minuten. Bewaar apart en laat de cake 10 - 15 minuten afkoelen in de vorm.
  • Voeg ondertussen de slagroom, 1 el suiker en de overige sinaasappelrasp toe aan een hoge kom en mix met een handmixer tot de slagroom stevig is.
  • Haal de cake uit de vorm en leg op een serveerschaal.
  • Serveer met de sinaasappelslagroom.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders