BestellenCadeaubon
Andijviestamppot met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Andijviestamppot met gehaktballetjes

Andijviestamppot met gehaktballetjes

Met zongedroogde tomaten en oude kaas

QUICK & EASY

De gehaktballetjes die je vandaag bakt, hebben we alvast voor je gedraaid. Zo ben jij lekker snel klaar. In combinatie met de intense smaak van de zongedroogde tomaten geven de Italiaans gekruide balletjes deze andijviestamppot een mediterrane twist. De blokjes oude kaas maken het gerecht extra smeuïg.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

35 gram

Zongedroogde tomaten

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

150 gram

Gesneden andijvie

25 gram

Oude-kaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3807 kJ
Energie (kcal)910 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13 g
Vezels10 g
Eiwitten48 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Aardappelen koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen (agria) of was ze grondig, snijd in grove stukken en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten klein.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten op middellaag vuur.

Op smaak brengen
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe andijvie door de stamppot en voeg de oude kaas en de zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui. Serveer met de gehaktballetjes en schenk de vleesjus uit de pan erover.