Andijviestamppot met gehaktballetjes
Andijviestamppot met gehaktballetjes

Andijviestamppot met gehaktballetjes

Met zongedroogde tomaten en oude kaas

De gehaktballetjes die je vandaag bakt, hebben we alvast voor je gedraaid. Zo ben jij lekker snel klaar. In combinatie met de intense smaak van de zongedroogde tomaten geven de Italiaans gekruide balletjes deze andijviestamppot een mediterrane twist. De blokjes oude kaas maken het gerecht extra smeuïg.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Rode ui

35 g

Zongedroogde tomaten

3 unit

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

150 g

Gesneden andijvie

25 g

Oude-kaasblokjes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3807 kJ
Calories910 kcal
Fat45 g
Saturated Fat22.3 g
Carbohydrate72 g
Sugar13 g
Dietary Fiber10 g
Protein48 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen (agria) of was ze grondig, snijd in grove stukken en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten klein.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten op middellaag vuur.

Op smaak brengen
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe andijvie door de stamppot en voeg de oude kaas en de zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui. Serveer met de gehaktballetjes en schenk de vleesjus uit de pan erover.