Zwitserse schijf met pestokrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zwitserse schijf met pestokrieltjes

Zwitserse schijf met pestokrieltjes

met salade met paprika en tomaat

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Labels:
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Zwitserse schijf

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Selderij)

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Tomaat

¼ head

Botersla

15 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)639 kcal
Energie (kJ)2675 kJ
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten48.1 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels8.3 g
Eiwitten23.1 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Zwitserse schijf bakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten en giet af.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Zwitserse schijf 3 - 4 minuten per kant, of tot hij bruin is.
  • Bak de laatste 3 minuten de krieltjes mee in de pan (zie Tip). Keer regelmatig om.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verhit dan een tweede koekenpan voor de krieltjes.

Salade maken
2
  • Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.
  • Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Scheur de bladen van de botersla grof. Voeg de sla, paprika en tomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Krieltjes op smaak brengen
3
  • Haal de Zwitserse schijf uit de pan en verdeel over de borden.
  • Voeg de pesto toe aan de krieltjes en schep om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met pesto over de borden.
  • Serveer met de salade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.