topBanner
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas

met veldsla, rucola en pecannoten

Lees meer

Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Half kruimige aardappelen

400 gram

Zoete aardappel

3 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Pecanstukjes

(BevatNoten)

2 stuk(s)

Rode ui

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Mosterd

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2658 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels12 g
Eiwitten18 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Schil ze en snijd in grove stukken. Kook beide aardappelen samen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd de tomaat in parten. Meng de tomaat met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Bak de tomaten 10 – 15 minuten in de oven. Hak ondertussen de pecanstukjes iets kleiner. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd, een scheutje melk of een beetje van de bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rode ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de tomaat, rucola en veldsla doorheen.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.