Skip to main content
Xmas 2025 ham
Allergenen :
Senf
Gluten
Hvede
Tree nuts
Noix de pécan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Uienchutney

¼ zakje(s)

Geel mosterdzaad

15 gram

Panko paneermeel

½ takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Pecanstukjes

1.25 gram

Verse tijm

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

20 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Bloem

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)10145 kJ
Energie (kcal)2425 kcal
Vetten251.3 g
waarvan verzadigd161.6 g
Koolhydraten34.3 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels3.4 g
Eiwitten6.2 g
Zout0.5 g
Potassium103.9 mg
Calcium21.5 mg
Iron0.5 mg

Instructies

1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan en fruit de ui 7 - 8 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg 1/4 el bloem per persoon toe en roer tot de bloem en de ui alle boter hebben opgenomen. Voeg de bouillon toe en roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens de uienchutney en 25 ml water per persoon toe en roer goed door. Breng de jus aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. 
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en houd de uienjus apart.
2
  • Ris de tijm en rozemarijn van de takjes.
  • Voeg de pecannoten, het mosterdzaad, de tijm, de rozemarijn, de helft van de panko en 12 1/2 g zachte boter per persoon toe aan een maatbeker of hoge kom (zie Tip). 
  • Pureer het mengsel met een staafmixer tot een dikke pasta. Breng op smaak met peper.
  • Meng de overige panko erdoorheen. 

Tip: Komt jouw boter direct uit de koelkast? Maak de afgewogen boter dan zacht door deze heel kort in de magnetron te verwarmen.

3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer de bovenkant van de beenham in met het panko-mengsel.
  • Leg de beenham in een ovenschaal en bak de beenham 35 - 45 minuten in de oven. 
  • Verwarm de uienjus op laag vuur.
  • Snijd de beenham in plakken en serveer met de uienjus. 
4
5
6

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselderij en tomaat
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met pecorino en vers basilicum
Romige rigatoni in mascarpone-tomatensaus

Romige rigatoni in mascarpone-tomatensaus

met vegetarische kipstukjes en vers basilicum
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

met verse kruiden en knapperig amandelschaafsel
Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

met courgette en tomatensaus
Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

met mascarpone en peterselie
Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

met tomatensaus en geraspte kaas
Spaanse gehaktballetjes met krieltjes

Spaanse gehaktballetjes met krieltjes

met Griekse salade en kruidenyoghurt
Vegetarische balletjes in romige masala saus

Vegetarische balletjes in romige masala saus

met naanbrood
Pasta met Zweedse-stijl gehaktballetjes in roomsaus

Pasta met Zweedse-stijl gehaktballetjes in roomsaus

met broccoli, kaas en gomasio
Gepaneerde kabeljauw met geroosterde groenten

Gepaneerde kabeljauw met geroosterde groenten

en knoflook-gemberrijst en furikake
Groene curry met kip

Groene curry met kip

met broccoli, wortel en bruine rijst
Gehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus

Gehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus

met sperziebonen en aardappelpuree
Groentestamppot met vegetarische balletjes

Groentestamppot met vegetarische balletjes

met gestoofde cherrytomaten en grana padano
Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

met gegrilde courgette, wortel en geraspte kaas
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

met satésaus, zoetzure komkommer en kroepoek
Crispy sesam bloemkoolstukjes

Crispy sesam bloemkoolstukjes

met rijst, gember en zoet-pittige chilisaus
Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

met bruine rijst, snijbonen en mangochutney
Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

met salade van courgette, rucola en veldsla

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes