W01 - 10-minute recipe - pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W01 - 10-minute recipe - pulled chicken

with brown rice, romano pepper and coriander

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

10 gram

Chipotle-pasta

½

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2772 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten77.9 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.9 g
Eiwitten29.8 g
Zout1.5 g

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan. Weigh the brown rice and then boil for 10 minutes until done. Drain and set aside.
  • Chop the bellpepper into strips.
  • Cut the onion into thin half moons.
2
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium heat and fry the bell pepper and onion for 2 - 3 minutes. 
  • Prepare the stock.
  • Add the pulled chicken to the pan along with the tomato paste, vegetable stock, chipotle paste and sugar. Cook for 3 - 4 minutes. 
3
  • Chop the tomato. 
  • Roughly chop the coriander.
  • Cut the lime in wedges.
4
  • Serve the rice, topped with the pulled chicken and tomato on top.
  • Garnish with the yoghurt, coriander and lime wedge on the side.