Skip to main content
Volkoren spaghetti met gekruide kipworst en pesto-roomsaus
Volkoren spaghetti met gekruide kipworst en pesto-roomsaus

Volkoren spaghetti met gekruide kipworst en pesto-roomsaus

met gebakken prei en paprika

4.0
(251)

In dit gerecht gebruik je volkoren spaghetti. Samen met de pesto-roomsaus levert dit een smaakvolle en vullende maaltijd op!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Prei

100 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren spaghetti

30 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] roomboter

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)981 kcal
Energie (kJ)4106 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.5 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen.

Groenten bakken
2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/4 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika, prei en ui 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groenten. Dit recept bevat 200 gram prei, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.

Worstjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om. Voeg de room en pesto toe aan de pan met groenten en meng goed door elkaar. Laat nog 2 minuten zachtjes koken.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de room door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Serveren
4

Snijd de worstjes in plakken. Meng de pasta door de pesto-roomsaus en voeg 2 el kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden. Garneer de pasta met plakjes kipworst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders