HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Pappardelle Met Gekonfijte Kip
topBanner
Verse pappardelle met gekonfijte kip

Verse pappardelle met gekonfijte kip

met peultjes, avocado en dillevinaigrette

Premium
Lees meer

Met de rijke smaken van dit gerecht waan je je zo in een restaurant. We hebben je het meeste werk uit handen genomen door de kip alvast te konfijten. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, waardoor het lekker mals is. De avocado kleurt niet alleen leuk bij de groene pesto en peultjes, hij zit ook nog eens vol goede vetten. Deze beschermen je tegen hart- en vaatziekten.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

5 gram

Verse dille

1 stuk(s)

Avocado

200 gram

Peultjes

60 gram

Rucola en veldsla

250 gram

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

2.5 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4824 kJ
Energie (kcal)1153 kcal
Vetten69.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels9 g
Eiwitten45 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

2

Snijd de verse dille zeer fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.

3

Klop in een kleine kom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de mosterd en de honing met peper en zout tot een vinaigrette. Meng er het grootste deel van de dille door. Meng in een saladekom de rucola en veldsla met het grootste deel van de vinaigrette.

4

Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6-8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de peultjes met een snufje zout 5-6 minuten.

5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de groene pesto, de witte balsamicoazijn, een flinke scheut van het kookvocht en de pappardelle toe aan de hapjespan met peultjes. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de dille. Verdeel de salade over kleine bordjes en leg de plakken avocado erop. Besprenkel de avocado met de overige vinaigrette.