Venkel-peensoep met auberginetopping, yoghurt, gember en kurkumabroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Venkel-peensoep met auberginetopping, yoghurt, gember en kurkumabroodje

Venkel-peensoep met auberginetopping, yoghurt, gember en kurkumabroodje

De venkel en peen geven de soep samen een zoete smaak. De pompoenpitten, waarmee je de soep garneert, zorgen voor een lekkere crunch. Je kunt het kurkumabroodje extra smaakvol maken door hem te besmeren met wat roomboter en een snufje zout.

Labels:
Caloriebewust
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Peen

⅓ stuk(s)

Turkse aubergine

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Kurkumabroodje

(Bevat Gluten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2351 kJ
Energie (kcal)562 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels11 g
Eiwitten16 g
Zout5.3 g

Instructies

Schillen en snijden
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Snijd de peen in plakken en de aubergine in blokjes.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de rode peper, ⅔ deel van de currykruiden en de helft van de gember 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de venkel en peen toe en bak al roerend 1 minuut.

Oven
3

Voeg vervolgens 400 ml water per persoon toe aan de soeppan, verkruimel het groentebouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 15 minuten op middellaag vuur. Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 - 8 minuten in de oven.

Bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de aubergine, overige gember en overige currykruiden op middellaag vuur. Voeg daarna de pompoenpitten toe.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak het overige gekookte water toe om de soep te verdunnen.

Serveren
6

Scheur de korianderblaadjes van de takjes. Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de auberginetopping erover en garneer met de yoghurt en korianderblaadjes. Serveer de venkel-peensoep met het kurkumabroodje.