
Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra
met broccoli, geitenkaas en walnoot
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Semi-gedroogde tomaten
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
100 gram
Kipfiletblokjes
40 ml
Kookroom
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
75 ml
Groentebouillon
Benodigdheden
Instructies
- Bereid de bouillon.
- Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli.
- Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
- Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.
- Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
- Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.
- Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook.
- Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut (zie TIP).
- Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Eet je dit gerecht met kinderen en houden ze niet van geitenkaas? Meng deze dan niet door de saus, maar zet alle geitenkaas apart op tafel als garnering.
- Verdeel de pasta over de borden.
- Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes (zie TIP).
Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.