Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Kipfiletblokjes

40 ml

Kookroom

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2859 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten73.7 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels8.4 g
Eiwitten46.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Linguine koken
2
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.
  • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Pasta maken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.
  • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut (zie TIP). 
  • Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen en houden ze niet van geitenkaas? Meng deze dan niet door de saus, maar zet alle geitenkaas apart op tafel als garnering. 

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes (zie TIP).

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.