Skip to main content
Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra
Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot

4.1
(177)
Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Linguine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Kipfiletblokjes

40 ml

Kookroom

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2859 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten73.7 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels8.4 g
Eiwitten46.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Linguine koken
2
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.
  • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Pasta maken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.
  • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut (zie TIP). 
  • Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen en houden ze niet van geitenkaas? Meng deze dan niet door de saus, maar zet alle geitenkaas apart op tafel als garnering. 

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes (zie TIP).

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders