Skip to main content
Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra
Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot

4.1
(177)
Tags:
Family
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Mushrooms

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

35 g

Semi-dried tomatoes

90 g

Linguine

(Contains: Tarwe May be present: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

⅓ sachet(s)

Dried oregano

100 g

Diced chicken breast

40 milliliters

Cooking cream

25 g

Grated mature goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories683 kcal
Energy (kJ)2859 kJ
Fat21 g
Saturated Fat7.9 g
Carbohydrate73.7 g
Sugar8.6 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein46.7 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Linguine koken
2
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.
  • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Pasta maken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.
  • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut (zie TIP). 
  • Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen en houden ze niet van geitenkaas? Meng deze dan niet door de saus, maar zet alle geitenkaas apart op tafel als garnering. 

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes (zie TIP).

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes