Veggie + protein - Conchiglie met kabeljauwfilet als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Conchiglie met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Conchiglie met kabeljauwfilet als extra

met rode pesto, paprika en feta

Viva l'Italia! Wij nemen je met de intense smaak van de rode pesto in dit gerecht mee naar Italië. Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens net zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De veldsla en het vers basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)679 kcal
Energie (kJ)2841 kJ
Vetten53.1 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten16.6 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels6.3 g
Eiwitten30.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie TIP).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 25g feta en 70g conchiglie per persoon. De rest van de feta en conchiglie kun je bijvoorbeeld de volgende dag gebruiken in een salade.

Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
Pasta en salade mengen
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg ondertussen de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

• Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de veldsla door de dressing.

Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Leg de kabeljauwfilet op de conchiglie.
  • Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.